X Image
X Image
X Image
X Image
X Image

Borůvka kanadská obří Hannas Choice

+ Mrazuvzdorná do -31°C
+ Výnosnost 7 -8,5 Kg
+ Výška dospělé rostliny 150- 165 cm

Borůvka kanadská obří Hannas Choice je raná odrůda která je velice výnosná. Plody kanadské borůvky jsou střední až velké s fialovo modrou barvou. Chuť je příjemná, aromatická a velmi sladká. Borůvky dozrávají koncem července. Rostlina dorůstá do výšky 150 až 165 centimetrů. Velkou výhodou této odrůdy kanadské borůvky je to že je vysoce odolná proti chorobám. Borůvka je zasazena v 2l kontejneru. Rostlina se také dá pěstovat ve větším květináči na balkonech či terasách. Pro zasazení nebo pro přesazení je vhodné použít rašelinu, kterou také nabízíme k prodeji na našem e-shopu. Pro dosažení vysoké výnosnosti rostliny se doporučuje použít hnojivo na borůvky. Rostliny které prodáváme jsou 2 až 3 roky staré a jsou zakořeněny v květínáči o průměru 13 cm. Výška sazenice borůvky je cca 35 až 75 cm.

Informace pro osobní vyzvednutí: Pokud máte o kanadskou borůvku zájem, prosíme udělejte si objednávku přes náš eshop, a zadejte osobní vyzvednutí. Né vždy máme všechny odrůdy k dostání přímo v našem zahradnictví, a to z důvodu již předcházejících objednávek a nebo velkého zájmů naších zákazníku. Ihned jak bude Vaše objednávka připravena k vyzvednutí, budeme Vás informovat emailem. Objednávka bude připravena z 90% k vyzvednutí ihned. U některých odrůd nejpozději do dvou pracovních dnů. Děkujeme za pochopení a spolupráci. V případě nejasností, nás neváhejte kontaktovat.

 

                                               

Tip pro vysoký výnos plodu a dlouhou životnost keře:
Jáma pro zasazení keře by měla mít rozměr minimálně 50x50 cm a hloubku 50cm, kterou vysypeme kyselou zeminou s přídavkem rašeliny o kyselosti pH 3,5 - 4,0. Pravidelním jarním hnojením hnojivy speciálně vyrobenými pro potřeby borůvek, prodloužíte životnost keře až na 30 let s pravidelným a vysokým výnosem. Doporučený postup hnojení: Začátkem dubna rozpuštěným hnojivem v poměru  80g na 10l vody zalijeme ke kořenům a po 4 týdnech opakujeme. Hnojení by mělo být provedeno nejpozději do poloviny června, při pěstování v kontejnerech nebo květináčích je nutno dodat živiny také na podzim, jednou z nejvhodnějších a cenově dostupnou variantou je Hořká sůl.  Hnojivá a substráty pro výsadbu borůvek naleznete zde : hnojivarašelina. Vzdálenost výsadby jednotlivých rostli od sebe pro účely drobného pěstování doporučujeme sadit ve vzdálenosti cca 2,5mx1,0m. Na povrchu je vhodné dosypat mulčovací kůrou, nebo opadaným jehličím z důvodů udržování stále vlhkosti se stabilní mikroflórou, která napomáhá rozšiřovat kořenový systém. Pravidelným zaléváním v prvním roce výsadby napomůžeme kvalitnímu zakořenění. Nezapomeňte také v zimním období bez sněhu a mrazu borůvku 2x během zimy zalít. www.fruto.cz

  • Dostupnost: Skladem
  • Typ zboží: Kanadská borůvka
  • DPH: 12 %


Cena 109  Kč ( 97,32 Kč bez DPH )